top of page
Søg

Giv dit rum et bedre flow og ryk møblerne væk fra væggen.
Klassisk indretningsfejl - Dine møbler står kun langs væggen

Mange stiller alle møblerne langs væggen, men hvis du har god plads, så ryk dem ud fra væggen, så pladsen udnyttes bedre, og der skabes mere luft i rummet.


Noget, mange velindrettede hjem har til fælles, er nemlig, at møblerne ikke står klinet op ad væggen i én lang række. Men væggene er ofte vores safe place, når det kommer til indretning, men dine møbler og dit rum kan faktisk få et helt nyt (og mere eksklusivt) udtryk, hvis du tør at lege lidt med kvadratmeterne og dine møblers placering. Endda bare ti centimeter kan gøre en forskel.

Hvis du placerer sofaen bare 10 centimeter ud fra væggen, oplever du pludseligt et mere luftigt rum, hvilket måske kan lyde lidt fjollet, men ikke desto mindre er det rigtigt.

Det signalerer plads og rummelighed, at du kan fråse med pladsen bag sofaen, og de få centimeter gør meget for at modvirke følelsen af, at alt er indrettet som af en centrifuge, der har slynget alt mod væggen.

Det samme gælder i øvrigt for borde og lænestole, hvorimod kommoder og reoler ikke gavner af ti centimeters gab bagtil.


Sofaen

Træk sofaerne ud fra væggen, og stil dem midt i rummet med godt med luft omkring. Det virker let og lyst, og du kan nemmere sprælle med farver, uden at det bliver for meget.

Prøv at tænke nye muligheder ind. Fx kan to sofaer stå over for hinanden ude i rummet.

I et aflangt rum giver det rigtig god mening at stille sofaen lidt skrå.Skænken, reolen eller bookcasen

Ved at flytte møbler ud i rummet, får du scoret dig mere vægplads til opbevaringselementer. Du kan enten vælge at sætte en lav reol bag sofaen, så den ikke står så alene, eller du kan bruge den frigjorte vægplads til at stille en længere kommode op ad.

En åben reol med en masse bøger skaber en hyggelig stemning, hvorimod en kommode med lukkede låger giver et mere stilrent, afdæmpet udtryk.
Du kan også flytte skænken eller reolen ud fra væggen og bruge dem som rumdelere. Måske kan reolen deles i mindre enheder.
Spisebordet kan du stille langs med vinduet, hvis I er få, der sidder ved det til hverdag. Du får mere gulvplads, og når du får gæster, kan du hive bordet ud i rummet igen.

Lad være med at sætte spisebordet helt op til væggen - hvis du flytter det lidt væk fra væggen, får du en ekstra spiseplads ved bordenden.
Comments


bottom of page