top of page
Søg

Planter pynter i soveværelset. Det er grund nok til at have dem stående der. Mange planter har samtidig en vigtig bonuseffekt: de renser luften for adskillige skadelige stoffer, der findes i vores boliger.
Planter optager kuldioxid og afgiver "affaldsproduktet" oxygen. Undervejs i det kredsløb renser planterne luften for usunde stoffer.


Her er 5 af de planter, som både kan rense luften i soveværelset, og som samtidig vil klæde de fleste soveværelser


Guldpalme

Guldpalmen (Dupsis lutensis) giver et fantastisk lys i soveværelset, når det brydes mellem bladene.En guldpalme må aldrig stå i direkte sollys. Det er også sjældent alt for skarpt lys, man ønsker sig i sit soveværelse, så her er der et perfekt match. Samtidig renser guldpalmen stille og roligt luften for kuldioxid og skadelige stoffer.

Guldpalmen er også med til at tilføje fugt til luften, og det kan ofte være velgørende for luftvejene i et indelukket og højisoleret soveværelse.


Aloe Vera er en perfekt plante til soveværelset
Aloe Vera bør være en fast ingrediens på soveværelset. Planten er nemlig god til at producere sund og renset ilt dér, hvor den står og ånder.

Aloe Vera er en tropisk sukkulent - Den trives derfor som regel fint i den til tider varme luft i soveværelset.

En perfekt plante der kan stå på dit sengebord.


StuebirkStuebirken er i vores boliger, en af de mest velegnede luftrensere. Den har endda også evnen til at filtrere skadelige stoffer, som frigives fra tekstiler.


Svigermors skarpe Tunge


Svigermors skarpe Tunge (Sansevieria trifasciata) har fået en renæssance som stueplante med sin markante og grafisk aftegnede profil. Sanseviera er en taknemmelig plante, som kan leve længe, og som trives fint i de fleste indendørs omgivelser, så længe den ikke overvandes. Ud over at den som de andre planter afgiver ilt og renser luften for skadelige stoffer, er Svigermors skarpe Tunge også god for vores luftveje. Der er også mange, der mener, at den også hjælper mod både hovedpine og for højt blodtryk.NyrebregneEn bregne som nyrebregnen er en af de mest velegnende planter til at rense luften.

Samtidig er der også indicier for, at bregner anvendt som stueplanter kan have en regulerende virkning på vores nervesystem, og at den kan være med til at lette os for stress, mens vi sover.

Dette var kun 5 af de planter, som tilskrives luftrensende evner af blandt andet NASA. Der er mange andre velegnede planter. De fleste af dem hører hjemme i et tropisk eller subtropisk klima. Det skyldes ikke, at planter hjemmehørende i Danmark ikke egner sig til at rense luften, men derimod at indetemperaturen i vores boliger bedst flugter med netop disse klimazoner.


Lidt men godt

Et par potteplanter, eller måske en lille håndfuld, kan være med til at gøre dit soveværelse til et smukt og behageligt rum at opholde dig i. Men pas på med at fylde soveværelset helt op med planter.

For mange planter kan give et fugtproblem. Der sker hele tiden en fordampning fra potteplanterne – både fra den jord, planterne står i, og fra selve planternes blade. Kombineret med den vanddamp, der findes i den luft, du udånder, og den som fordamper fra din hud, kan der i løbet af natten ophobe sig for meget fugt – især hvis der ikke finder nogen udluftning sted, fx i form af et åbent vindue eller lignende.

Det er hverken godt for din bolig eller for dig at sove i.

Comments


bottom of page