top of page
Søg

Indretning af boligen er for mange præget af tidens trends, tendenser og fikse idéer, og det kan nemt komme til at involvere noget nyt – fx nyt køkken, nye møbler eller nye nips. Det er i sig selv ikke ret bæredygtigt at skifte ting ud til noget nyt, så er det overhovedet muligt at gå op i indretning og samtidig gå op i bæredygtighed?


Mange forbinder indretning med fornyelse, og det lyder måske i sig selv ikke særligt bæredygtigt, men fornyelse behøver ikke nødvendigvis at betyde, at man køber nye møbler, nyt køkken og nye ting.

Fornyelse kan man ofte opnå, ved blot at ændre på udtrykket.


Maling på vægge og ikke mindst nymalede møbler kan gøre underværker. Nye farver, greb eller profiler på skabslågerne i køkkenet, badeværelset eller i soveværelset kan lave vilde forvandlinger. Du kan sagtens bruge rummets eksisterende møbler ved at give dem et hack, altså at re-designe dem.


I stedet for at smide ud og købe nyt kan man først og fremmest overveje, om de møbler, man allerede har, kan friskes op. Er farven på stolene ikke længere moderne, kan man give dem en omgang maling i tidens farver, og hynder og puder kan ombetrækkes. Man kan også tænke over, om et eksisterende møbel kan laves om og få en anden funktion.Repurposing eller upcycling

Det kaldes også for repurposing eller upcycling, altså hvor man ændrer et møbels originale formål til et andet. Et gammelt spisebord kan laves til en loungesofa og gamle kommoder kan få en ny funktion ved at lave dem om til en trappe, som fører op til en barneseng.

Det er både godt for miljøet og pengepungen at tænke i de baner – og det er også godt for kreativiteten.


Hvis man alligevel ønsker noget nyt til sit hjem, kan man gå på opdagelse efter gamle, skønne møbler, lamper og tekstilfund i diverse genbrugs- og vintagebutikker, eller man kan gå efter en smuk designklassiker, som allerede har mange år på bagen. Søg løs på nettet! Der er penge at spare.


Derudover kan man sælge eller give de ting, man ikke længere vil have i sit hjem, en chance for at leve videre i et andet hjem.

Og hvis man vil have nogle møbler helt fra ny, kan man gå efter møbler af høj kvalitet, som har lang levetid og er produceret på en ansvarlig måde – fx svanemærkede møbler”.
Her ses et køkken, som er købt brugt og IKEA skabe, som har fået nyt liv med en omgang spartelmasse - Kabric fra Detale CPH.


Vil du vide mere om dette køkken, kan du læse videre på blogindlægget: "Se hvordan du får et nyt, bæredygtigt og endda budgetvenligt køkken"


Comentários


bottom of page