top of page
Søg

Bliver du også træt i hovedet, når du har været et sted med dårlig akustik?Vores hverdag er fyldt med støj.

Støj fra trafikken, støj på arbejdspladsen, støj fra butikker, når du er ude og handle…… Derfor søger vi ro i hjemmet.


Man ved at larm over en længere periode påvirker vores fysiske velbefindende, og derfor er det vigtigt at få den ro i hjemmet, som hjernen har brug for!


Lyden i et rum kalder man for akustik, og dårlig akustik kan fornemmes som ekko eller rungen - noget man desværre tit oplever i huse med højt til loftet, eller i huse med minimalistisk indretning med hårde overflader som f. eks. betongulve, klinker og store vinduespartier. Alt sammen noget som er meget moderne og oppe i tiden.Heldigvis er der hjælp at hente, som nemt kan ordnes på blot en enkelt dag….


Da lyd både vandrer mellem vandrette og lodrette overflader, er løsningen at gøre brug af absorberende materialer, der stopper lyder i “begge ender” af lokalet.


Det vil sige, at hvis du på den ene væg har lange gardiner og en reol fyldt med bøger, bør du sikre, at lyden bremses af billeder, bløde møbler, tekstiler eller lignende på de modsatte flader af rummet.Fordelen ved at at inddrage tekstiler i din indretning er nemlig ikke bare at skabe hygge og varme. Tykke tekstiler på eksempelvis møbler, puder, tæpper og gardiner sluger nemlig lyd og bidrager til en behagelig akustik.
En anden løsning, som også er meget populær i de danske hjem, er akustikpaneler. Disse paneler købes færdige, dvs, hvor trælisterne er færdigmonteret på en filt bagside, så de er lige til at sømme op på væggen. En meget hurtig løsning, som med det samme vil reducere noget af rungklangen i hjemmet.

Disse akustikpaneler kan både købes på nettet og i byggemarkeder.
“.....få styr på akustikken på blot en enkelt dag”


Kommentare


bottom of page