top of page
Søg

Stilleben - hvad er lige det?


Stilleben er tysk og betyder direkte oversat ”stille liv”. Det er en kunstform med rødder helt tilbage til 1600-tallet, hvor malere ofte opstillede frugter, blomster og andre objekter og gengav dem så akkurat som muligt på lærredet.

Sidenhen har genren udviklet sig til også at omhandle indretning.


Et stilleben er en sammensat stemning og historie, som du gerne vil udtrykke i din bolig. Det handler om at sammensætte ting, der tilsammen fortæller en historie eller vækker en følelse. Med andre ord handler stilleben om at skabe et farvespil, et tema eller en opstilling, som er rart for øjet og som underbygger den gode stemning.


Du har sikkert allerede alt det, du skal bruge for at lave et smukt stilleben i dit hjem. Ellers kan du gå på loppe- eller genbrugsjagt eller bare en tur til den lokale blomsterhandler og finde fine ting, der binder dit stilleben sammen.
Stilleben kan bruges alle steder i hjemmet for eksempel på badeværelset, hvor mange ønsker at skabe en stemning af spa og velvære. Selvom produkter kommer i plastik flasker, så har mange producenter valgt at designe flasken med en lækker mærkat, som betyder, at du kan bruge produkterne direkte i dit stilleben og derfor ikke behøver at hælde dem på nye flasker. Vi kan blandt andet nævne Meraki, som her på begge billeder er brugt i indretningen. Produkterne er sat på en bakke, som er med til at samle stillebenet. Samtidig bringes naturen ind i vaser, hvilket også er med til at give noget højde på samlingen.

Sørg for at finde elementer i forskellige højder og gerne i ulige tal - det kan øjet bedst lide.


Så sæt i gang med at kreere stilleben i dit eget hjem - det er slet ikke så svært.

Comments


bottom of page