top of page
Søg

En klassisk indretningsfejl - Du har for få lamper.
Én er ikke nok, og det er to eller tre heller ikke. Vi kan ikke give dig et bestemt antal lamper, som er passende til din stue, da det er meget afhængigt af det enkelte rum.

MEN du kan få retningslinjer at gå ud fra, når du skal vælge den rette belysning til dit rum.


Der hænger som regel flest lamper med nedadrettet lys i vores hjem dvs. pendler. Det betyder, at selvom vi har mange lamper i et rum, kan det stadig føles mørkt.

I en stue med mange lamper med nedadrettet lys vil du have en følelse af, at rummet er mindre, og at der er lavere til loftet, end der er i virkeligheden. Det skyldes, at lyset ikke kommer ordentligt ud i hjørner og på overflader.


I sommerhalvåret tænker vi ikke så meget over belysningen i boligen, fordi vi har så rigeligt med dagslys på vores breddegrad. Men i vinterhalvåret bliver belysningen meget vigtig og har en stor betydning for brugen af boligen.


Som en god tommelfingerregel er det godt at blande flere typer lamper og lys i et rum alene ud fra den betragtning, at vi oftest har flere funktioner i et rum.

I et køkkenalrum laver vi både mad, spiser, opholder os, arbejder ved computeren, laver lektier og læser en god bog.


Tænk derfor i både ovenlys i form af f.eks. en pendel, arbejdslys som en læselampe og stemningslys i form af bordlamper, gulvlamper, væglamper og stearinlys.

Belysning er en overset del af indretningen og kan virkelig forbedre dit indeklima.


Et godt tips til et rum med lav lofthøjde:

Find en lampe, evt. væglampe, som lyser op ad og visuelt skubber loftet længere op. På den måde laver du en illusion om højere lofthøjde.

Den rette belysning kan fremhæve det smukke ved et rum, men belysningen kan også bruges til at skjule de elementer af rummet, som du ikke kan lide.


Vær bevidst i valget af belysning!

Comments


bottom of page